top of page

Biografie

De tenor Twan van der Wolde begon als jongenssopraan op zesjarige leeftijd met zingen bij het Roder Jongenskoor o.l.v. Rintje te Wies waar hij een paar jaar later benoemd werd als hoofdsolist. Als jongenssopraan heeft hij solistisch opgetreden in het 'Gloria' van Antonio Vivaldi i.s.m. het Rotterdams Jongenskoor, de Chichester Psalms van Leonard Bernstein i.s.m het NNO en hij zong het 'Erbarme dich' van Johann Sebastian Bach voor de filmproductie 'Matterhorn'.

Hij studeert nu Klassieke Zang aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij zangdocenten Hanneke de Wit, Paul Triepels, David Visser en David van Laar. Hij nam deel aan Masterclasses van Margreet Honig, Rosemary Joshua, Maarten Koningsberger, Paul McNamara, Marcel Reijans, Nico van der Meel, Marcel Beekman en Emma Kirkby.

Hij vertolkte de rollen Sklave, Zweiter Priester en Erster Geharnischter in een productie van Die Zauberflöte door de Nationale Opera Academie met het Residentie Orkest o.l.v. Patrick Lange. Hij heeft samengewerkt met dirigenten zoals Peter Dijkstra, Boudewijn Jansen,
Louis Buskens, Nico van der Meel en Andreas Küppers en met ensembles zoals Pearls in Baroque, het Luthers Bach Ensemble, Ribattuta Musica en The Northern Consort. Verder heeft hij werken uitgevoerd zoals Mozarts Requiem, Missen van Haydn en Mozart, de Saint Nicolas Cantate van Britten, oratoria zoals The Crucifixion van Stainer, het Oratorio de Noël van Saint-Saëns, de Messiah en Saul van Händel, de Matthäus Passion, de Johannes Passion en vele Cantates van Bach.

Als koorzanger is hij verbonden aan diverse professionele koren in Nederland waaronder Cappella Amsterdam, het Nederlands Kamerkoor en Consensus Vocalis. Hij zong onder leiding van Daniel Reuss, Peter Dijkstra, Nils Schweckendiek, Matthew Rowe, Nicolas Altstaedt, Lawrence Renes, Marc Soustrot en Heide Müller.

bottom of page