top of page
St. Mark Passion - Charles Wood
St. Mark Passion - Charles Wood

vr 22 mrt

|

Dwingeloo

St. Mark Passion - Charles Wood

met Vocaal Ensemble Magnificat Emmen o.l.v. Daniel Rouwkema Solisten Tenor: Twan van der Wolde Bas: Michiel Nonhebel

Tijd en locatie

22 mrt 2024, 20:15

Dwingeloo, Brink 29, 7991 CH Dwingeloo, Nederland

Over het evenement

Vocaal Ensemble Magnificat brengt met de St Mark Passion een ander geluid in het aanbod van passies. Deze Engelse passie klinkt op vrijdag 22 maart in Dwingeloo en op zaterdag 23 maart in Emmen.

De componist Charles Wood (1866-1926) had met de decaan van de indrukwekkende kapel van King’s College in Cambridge de bedoeling om een nieuw en fris geluid te laten horen. Een goed alternatief voor de omvangrijke passies van Bach en de populaire Crucifixion van Stainer. Een behoefte die er honderd jaar later ook is.

In vijf delen volgen we het lijden en sterven van Jezus volgens Marcus, van de laatste maaltijd tot de kruisiging. Daarin heeft Wood verschillende hymnes verwerkt, zoals het oude gregoriaanse gezang Pange lingua gloriosi.

De virtuoze orgelpartij bekrachtigt met wisselende klankwerelden de gezongen teksten en wordt gespeeld door organist Mattijs de Vreugd. Indrukwekkende toonzettingen van het koor worden afgewisseld door solozang van Twan van der Wolde (tenor) en Michiel Nonhebel (bas). Het geheel staat onder leiding van dirigent Daniel Rouwkema.

Inleiding Het programma begint met een korte inleiding. De passie van Wood wordt in context geplaatst en de aandacht wordt gelegd bij bijzondere muzikale momenten. De inleiding begint om 20.15 uur.

Tickets

Deel dit evenement

bottom of page